Funkar för mig



De här fina bestikken, Zara från Hardanger Bestikk, fick jag i födelsedagspresent - en hel del roligare än Ikea skulle jag säga.

Chilla litegrann

Me like, helt enkelt. Bild från LivingEtc.

Fint ska det vara



Småmysiga skålar från Marimekko. Finns att köpa bland annat hos Designonline.

Smaklig spis

 

Inspirerande och otroligt snygg matplats, från ständiga favoriten Bolig Magasinet. NJär jag blir stor - eller ännu större - vill jag också ha vitsåpade golv. Och ljusstakarna från Anna Kraitz får jag nog se till att köpa snart så slipper jag sukta varje gång jag ser dem. Stakarna med namnet Fire finns i ett gäng färger vilket gör det svårt att välja favorit, men så här med en ljus och en mörk grön var riktigt fint.


Så det kan vara



Vissa saker ger mig ångest och nästan fysisk ont. Ett exempel är inredningsstilen "shabby chic" och allt vad det innebär - jag menar, bara namnet är så sjukt töntigt att man knappt behöver säga mer. Sen är ju stilen i sig helt befängd - det är en sak att använda gamla som är det på riktigt, men att fejka slitna grejer blir för dumt.

Orsaken till att jag inte kunde hålla allt det här för mig själv är att jag nyligen ramlade över den här danska tidningen som handlar om just shabby chic, Jeanne d'Arc Living heter den. Jag vet inte var jag ska börja, men det är en underdrift att mina 16-åriga elever skulle kunna göra bättre ifrån sig än det här. 

Några tidningar som däremot är alldeles underbara är danska Bo Bedre och Bolig Magasinet, norska Elle Interiør, brittiska LivingEtc och Elle Decoration. I Sverige blir det Sköna Hem och till nöds Elle Interiör (jag tycker att de lånar för mycket). Så det så!



Och just, grattis till mig själv i dag.


I wish upon a star

 

Jag skulle gärna vilja ha en sådan här stor, mjuk sänggavel. Lampan är ju inte direkt ful den heller så jag önskar mig den med. Jag fyller ju ändå år imorgon - och då är det väl tillåtet att önska sig lite?

 

Bilden kommer från norske Elle Interiør.

Michelinman come to me



Den här fina tavlan, från Sammy Rose, funderar jag på att köpa. Vet inte var jag ska ha den, men jag gillar den väldigt mycket.

Sort ravn


Annorlunda, men ändå enkel och stilren soffa från - Danmark. Denna gång: Raun.

PS. Finns det nån dansk familj med ett fint hus som är ute efter att adoptera, ring mig!

Lite på ändan



Det är inte första gången jag kärat ner mig i nåt från danska Kähler, men det gör väl inget när det är så här bra. Hur som, supersmarta porslinsgrunkor detta.

Det här går ju inte



Jag har tänkt, sen i maj ser jag, att jag inte orkar uppdatera bloggen längre. Men nu är det slut på att inte orka längre. Det spelar ärligt talat ingen större roll om någon läser - jag behöver ett arkiv för min egen del i vilket fall som helst (för att slippa leta gneom en triljard tidningar om jag undrar nåt).

Här: ett snajsigt kök från Sköna Hem.

RSS 2.0