Så lätt men så rätt



Detta är helt enkelt ett jävligt coolt bord som jag har gillat sedan första gången jag såg det. Det heter Propeller (så klart) och kommer från superlandet Danmark och Jørgen Christensen A/S.

Kan nämnas att företagets webbsida ser väldigt töntig ut, men det ändrar ju inte det faktum att bordet är alldeles fantastiskt i sin enkelhet.

Prayer for the weekend







Kände att jag blev vansinnigt inspirerad av det här hemmet som Sköna Hem har varit och plåtat. Nästan lite avundsjuk, till och med. Särskilt på fina fina samlingen Iittala-lyktor.

Ska bli himla skönt nästa vecka när min lägenhet ska målas om så att det kan bli färdiginrett någon gång.

Få poäng på väg till soffan


Dessa Supermarionostalgiska väggdekalar (tack gode för att det är just det och inte tapet) är bland det fulaste jag sett på länge, men jag kan ändå inte låta bli att tycka att det är lite roligt. Tycker du att dekalerna är mer kul än ful, kolla hos Roliga prylar.

Bra tänkt är hälften vunnet

7400474001

Himla snajsiga förvaringsburkar från Typhoon. Burkarna är gjorda i emalj och med följer olika små magnetiska lappar som man kan byta beroende på innehållet.

 

Och det absolut coolaste är att de har Pantonefärger (numret står på burken) med namn som Raspberry Rose och Licorice. Det finns fler färger också, men de här två är mina favoriter.


Dejligt!



Ett danskt vardagsrum som jag hittade hos Apartment Therapy. Gillar färgerna mot det svarta & vita (framför allt de gröna stolarna), och så är det coolt att några av dvd-hyllorna är sneda.

Alice, hjälp mig


Vansinnigt söt ljusstake som passande nog heter Rabbit in Wonderland, från amerikanska nätbutiken Sprout Home. Frågan är väl dock hur stadig den är.

Nu bär det av in till stan för att köpa gardintyg som mamma ska tvingas sy upp.

Det där var väl att ta i


Här är ett exempel från Ikeas nya PS-kollektion som jag gillar väldigt mycket. Sidobordet Karljohan är riktigt snyggt, behändigt och användbart – men – det kostar hutlösa 599 kr. I allmänhet är det kanske inte så hutlöst, men för att vara Ikea måste det väl ändå vara det.

Nya kollektionen innehåller flera saker jag vill ha, men jag tycker som sagt att det mesta känns ganska ovärt.

Ljust slår mörkt varje dag i veckan



Ett härligt, rent och enkelt kök hittade jag hos LivingEtc. Om jag någon gång får skapa mitt eget kök, då vill jag också ha bas i vitt med detaljer i ljust trä.

Den uppmärksamme vet att jag fullkomligt avskyr barbord- och stolar hemma, men sådana här lite höga pallar är okej.

Ballerina på vift



Alltid fin den här Jonas Bohlin-lampan. Innbillar mig att jag kan göra en egen – särskilt med tanke på att den kostar nästan 5000 kr hos Designonline – men får väl se hur det blir med den saken.

Tur och retur


Började få lite bloggabstinenser, so here we go again... Först ut: flashiga plastiga utemöbler från Slick Outdoor. Är väl inte jätterealistiskt att jag kommer skaffa en uteplats de närmsta åren, men snygga är de hur som helst.

Hos Hus&Hem kan man dessutom vinna en uppsättning möbler.

RSS 2.0