Stoppa i och stoppa undan



Är det bara jag, eller ser det ut som om någon varit med kladdiga fingrar på nattduksbordet innan fotograferingen?

Hur som helst. Hittade detta väldigt enkla och väldigt fina nattduksbordet hos Dansk design. Nackdelen är att det är vansinnigt dyrt (cirkus 2500) med tanke på hur lite material man faktiskt får.

Och designern? Ingen mindre än, hör och häpna, den annars så superfärgstarka Karin Mannerstål.

Välkommen, stig in







Här: en lägenhet som har lite väl mycket färg jämfört med vad jag brukar tycka om, men det är riktigt snyggt hur som helst. Bilderna är hämtade från SvD.

Redan fredag



Rent allmänt tycker jag att det är lite tröttsamt med den här Alvar Aalto-vasen. Visst är den fin och tidlös, men det känns som om många har den bara för att de borde.

I vilket fall som helst var det väldigt snyggt att göra så som Designonline har gjort, och stoppa liljor med rötterna och allt i den. Bra där.

Lagom på en eftermiddag











Ännu en inspirerande lägenhet, denna gång från Hus&Hem. Brukar inte gilla lägenheter som är överbelamrade med 50-talsdesign, men här är det lagom och blir bra. Jag skulle också vilja en liknande skänk, det är så himla fint.

Nu måste jag hem och måla klart så det blir vitt, vitt, vitt.

"Gult er kult"



Snygga skålar förlänger livet, det är jag övertygad om. Denna flashigt gula varianten kommer från Designtorget.

Skakigt stakigt





Otroligt snygg ljusstake, detta. Den heter Tromp och har designats av holländaren Chris Slutter. Jag har inte hittat någon återförsäljare i Sverige, men via Stylepark kan man försöka någon annanstans. Spectrum producerar och säljer i Danmark, där kostar stakarna 1500 – 2000 danska kronor.

Ett snyggt kök är bra att ha







Det här köket byggdes i ett av mina favoritavsnitt av Bygglov. Det är coolt att våga sätta in ett hypermodernt kök i ett jättegammalt och traditionellt hus, så skulle jag med vilja ha det. Köket heter för övrigt Vollo och kommer från Marbodal.

Nu gäller det bara att hitta en händig man som vill flytta till ett sånt där charmigt gammalt hus på landet, tillsammans med mig.

Filippa överallt



Filippa K fortsätter att designa fint för Rörstrand, den här gången blir det skålar. Själv har jag redan åtta av de numer berömda Filippa-muggarna, och det räcker så, men nu kan jag ju börja spara på skålar istället.

En sak har jag dock att invända. Skålarna är lite väl lika några betydligt billigare som Lagerhaus har i sitt sortiment.

RSS 2.0